BAMBU, IHANA LUONNONKUITU

Bambu on hengittävä, viilentävä ja pehmeä luonnonmateriaali, joka sopii täydellisesti alus- ja urheiluvaatteisiin. Sen mikrovälejä sisältävät kuidut poistavat tehokkaasti kosteutta ja estävät staattisen sähkön muodostumista. Bambun sileys ja hypoallergeeniset ominaisuudet takaavat miellyttävän tunteen herkkäihoisille.

Bambu on myös erittäin kestävä ja ympäristöystävällinen materiaali, joka kasvaa nopeasti ja sitoo enemmän hiilidioksidia kuin muut puulajit. Sen kasvatus ei vaadi torjunta-aineita, hyönteismyrkkyjä tai lannoitteita ja vähemmän vettä kuin puuvilla.

Bambuviskoosi on valmistettu viskoosin kehruumenetelmällä selluloosakuidusta ja se on yhtä kestävä, monikäyttöinen ja ympäristöystävällinen kuin itse bambu.

TENCEL

Tencel on luonnon omaa kuitua, joka valmistetaan puiden selluloosasta. Tämä ekologinen ja monipuolinen materiaali on täydellinen valinta vaatteisiin, jotka ovat mukavia ja ympäristöystävällisiä.

Tencelin ainutlaatuiset ominaisuudet ovat hämmästyttäviä. Kuidun sileys ja pehmeys tuntuvat ihanalta iholla. Sen kosteudenhallintaominaisuudet tekevät siitä erinomaisen urheiluvaatteisiin, ja sen hypoallergeeniset ominaisuudet ja helppohoitoinen luonne tekevät siitä ihanteellisen valinnan herkkäihoisille.

Tencelin valmistusprosessi on hiilineutraali ja ympäristöystävällinen, kuluttaen vähemmän vettä ja energiaa kuin monet muut tekstiilit. Tämä tekee Tencelistä kestävän valinnan ympäristötietoisille kuluttajille, jotka arvostavat vastuullisuutta ja laatua.

Kaiken kaikkiaan Tencel yhdistää kestävyyden, mukavuuden ja ekologisuuden, mikä tekee siitä ihanteellisen valinnan niille, jotka haluavat vaatteiden tuntuvan hyvältä ja tehdä hyvää ympäristölle.

PUUVILLA

Puuvilla on yksi maailman eniten käytetyistä tekstiilikuiduista ja sen pehmeä, miellyttävä tuntu ja hyvä kosteudenimukyky tekevät siitä suosituimman valinnan monissa vaatteissa ja kodintekstiileissä. Puuvillaa voidaan pestä korkeissa lämpötiloissa ja sen kutistumisominaisuus on hyvä ottaa huomioon tuotteiden valmistuksessa.

Ekologisesti tuotettu eko-puuvilla on ympäristöystävällinen vaihtoehto perinteiselle puuvillalle. Sen viljelyssä ei käytetä tuholaismyrkkyjä tai kemiallisia lannoitteita, mikä tekee siitä turvallisen valinnan niille, jotka haluavat minimoida ympäristö vaikutuksensa. Eko-puuvillalanka on GOTS-sertifioitua, joka tarkoittaa sen täyttävän tiukat ympäristövaatimukset koko tuotantoprosessin ajan.

Puuvilla on erittäin monikäyttöinen materiaali, ja se soveltuu erinomaisesti moniin käyttötarkoituksiin. Vaatteiden ja kodintekstiilien lisäksi puuvillakuitua käytetään myös erilaisissa teollisuuden sovelluksissa. Puuvillalle on ominaista kutistua hieman pesussa, joten se on tärkeä huomioida valmistusprosessissa. Puuvillan suosio johtuu sen kestävyydestä ja helppo pitoisuudesta, ja se on edullinen vaihtoehto muihin luonnonkuituihin verrattuna.

VISKOOSI

Viskoosi on luonnonmukainen materiaali, joka valmistetaan selluloosamuuntokuidusta, joka on yleensä peräisin erilaisista puulajeista, kuten koivu, kuusi ja mänty. Materiaali on erittäin pehmeä ja miellyttävä ihoa vasten, ja se imee kosteutta tehokkaasti. Viskoosilla on kohtalainen kulutuksenkestävyys, joten se sopii hyvin käyttövaatteisiin, joissa tarvitaan kestävyyttä ja samalla hengittävyyttä.

Viskoosin mittapysyvyys on kohtalainen ja se kutistuu sekä rypistyy hieman pesussa, joten pesun jälkeinen kuosittelu on erityisen tärkeää kaikkien viskoosituotteiden kanssa. Materiaali tunnetaan myös nimillä tekosilkki tai chardonnet-silkki, ja se sopii erityisesti kevyisiin ja ilmaviin vaatteisiin, kuten paitoihin, hameisiin ja mekkoihin.

Kaiken kaikkiaan viskoosi on monipuolinen materiaali, joka yhdistää luonnolliset ominaisuudet ja keinotekoisten kuitujen edut. Se on erittäin suosittu materiaali vaate- ja sisustus tekstiiliteollisuudessa sen miellyttävän tuntuman ja monipuolisuuden ansiosta.

POLYAMIDI

Polyamidi on tekokuitu, joka on erittäin kestävä ja pitkäikäinen materiaali. Se soveltuu moniin eri käyttötarkoituksiin sen kestävyyden ja mittapysyvyyden ansiosta. Polyamidi on erittäin kevyt materiaali, joka on helppo käyttää ja joka tarjoaa erinomaisen kulutuksenkestävyyden.

Polyamidin heikkona puolena on sen kyky ottaa pesussa väriä muista vaatteista. Siksi vaaleat polyamidineulokset tulisi pestä aina samanväristen tuotteiden kanssa, jotta värjääntyminen voidaan välttää. Polyamidista on tehty monia erilaisia muunnoksia, ja se soveltuu useisiin eri käyttötarkoituksiin.

Käytössämme on tavallisen polyamidin lisäksi erikoispolyamideja, kuten Supplex® ja Tactel®, jotka tarjoavat lisää ominaisuuksia, kuten hengittävyyttä ja kosteudensiirtoa. Polyamidi on myös helppo hoitaa ja pitää puhtaana.

Polyamidivaatteet ovat kevyitä ja kestäviä, mutta ne voivat olla herkkiä sähköisyydelle. Aromaattisista polyamideista, kuten aramideista, voidaan valmistaa lämpöä kestäviä ja erityisen lujia tekstiilejä, kuten palomiesten suojavaatteita. Kaiken kaikkiaan polyamidi on monipuolinen materiaali, joka tarjoaa erinomaisen kestävyyden ja soveltuu moniin eri käyttötarkoituksiin.

ELASTAANI/LYCRA®

Lycra® on erittäin joustava ja palautuva tekokuitu, joka on valmistettu polymeeristä. Tätä kuitua käytetään yleisesti materiaaleissa, joissa tarvitaan erityistä istuvuutta ja joustoa, kuten resorineuloksissa ja urheiluvaatteissa. Kuidun kemiallinen rakenne on lähellä polyuretaania, ja se kestää hyvin erilaisia kemikaaleja ja hikoilua. Kuitenkin auringonvalo, lika ja kuumuus heikentävät kuitua ja siksi elastaani tuotteita olisi pestävä korkeintaan 40 asteessa ja ilman huuhteluainetta.

Elastaania, jota tunnetaan myös nimellä Spandex, kehitettiin alun perin alusvaatteisiin ja urheiluvaatteisiin. Myöhemmin sitä alettiin käyttää myös muiden arkipäivän vaatteiden, kuten farkkujen, valmistuksessa. Vaikka elastaania sisältäviin farkkuihin saattaa syntyä polvipussit nopeammin kuin tavallisiin farkkuihin, kuidun joustavuus on edelleen suosittu ominaisuus monissa vaatteissa.

Elastaania voidaan käyttää yhdessä muiden kuitujen kanssa, mikä antaa vaatteille lisää joustoa ja istuvuutta. Elastaanin lisääminen kangas valmistukseen mahdollistaa mukavamman ja joustavamman istuvuuden vaatteissa, mutta vaatii myös huolellista pesua ja hoitoa, jotta kuitu pysyy kestävänä ja joustavana pitkään.

POLYESTERI

Polyesteri on yksi monipuolisimmista tekokuiduista, joka tunnetaan erinomaisesta kestävyydestään ja kulutuksenkestävyydestään. Tämä tekee siitä suositun materiaalin erityisesti neulosten vahvistamisessa ja keventämisessä, sekä sileämmän pinnan saavuttamisessa. Polyesteri ei ime kosteutta, mikä tekee siitä erinomaisen valinnan erilaisiin käyttötarkoituksiin, kuten kosteuden siirtoon iholta ja lämmön eristämiseen.

Polyesteristä on kehitetty profiloituja kuituja, jotka on suunniteltu vastaamaan erityyppisiä käyttötarkoituksia. Näitä ovat esimerkiksi COOLMAX® / COOLMAX® freshFX™, THERMOºCOOL™ Fresh, THERMOLITE®. Näitä profiloituja kuituja käytetään usein urheiluvaatteissa ja -varusteissa, jotta ne voivat tehokkaasti siirtää kosteutta iholta poispäin ja pitää käyttäjän kuivana ja mukavana. Polyesterin erinomaisen lämmön eristyskyvyn vuoksi se on myös suosittu valinta talvivaatteisiin.

Kierrätys-polyesteri on ympäristöystävällinen vaihtoehto, joka on valmistettu käyttämällä kierrätettyjä PET-pulloja raaka-aineena. Tämä tekee polyesteristä entistäkin ympäristöystävällisemmän valinnan, joka on suosittu erityisesti kestävän kehityksen kannattajien keskuudessa. Lisäksi myös Coolmax®-polyesteristä on saatavilla kierrätysversio, joka on erinomainen valinta ympäristötietoisille kuluttajille.