BOZLAn tarina

Näin Heidi Parkkisen BOZLA on saanut alkunsa

Bozlan pääsuunnitelijan Heidi Parkkisen sydän on aina sykkinyt kaikelle värikkäälle ja kimaltavalle. Jo kouluikäisenä Heidi stailasi vaatteensa uniikeiksi ja päätti, että hänestä tulee vielä muotisuunnittelija. Vuonna 2010 hän tarkasteli maailmaa uteliaana ja avoimena, ja löysi tiensä voimistelijoiden ja luistelijoiden kisapukujen pariin – työhön, jossa upeasta kimalluksesta ei tarvinnut tinkiä. Ammattimaisena vaatesuunnittelijana sekä käsistään taitavana tekijänä hän pääsi toteuttamaan villeimmätkin ideansa. Syntyi uniikkeja kisapukuja kotimaisena käsityönä valmistava yritys, Pinkkiheidi.

Yrityksen toiminta laajeni kisapuvuista muihin urheiluvaatteisiin, kun Parkkinen ei löytänyt kuntosaliharrastukseensa sopivia treenihousuja. Kun kanssatreenaajat halusivat ostaa housut Heidin päältä, oli aika laajentaa Pinkkiheidin valikoimaa myös urheiluvaatteisiin. Myöhemmin valikoima kasvoi kokonaiseksi Hertta-mallistoksi.

Useamman vuoden ajan Heidin ja koko Pinkkiheidin tiimin keskittyminen suuntautui kisapukuihin ja Hertta-mallistoon, mutta samaan aikaan Heidi kuitenkin janosi jotain lisää. Hän halusi tarjota naisille jotain sellaista, jossa jokainen tuntisi olonsa itsevarmaksi ja upeaksi, mukavuudesta tinkimättä. Heidi rakastaa erilaisia muotoja ja toivoi, että saisi kaikki arvostamaan itseään juuri sellaisena kuin on. Ajatus valikoiman laajentamisesta alkoi kytemään mielessä. 

heidi_parkkinen

Piirroksia alkoi syntymään erilaisista juhlavaatteista tyylikkäisiin arkivaatteisiin, treenivaatteita unohtamatta. Heidi halusi luoda tuotteita, joita on helppo yhdistellä keskenään ja jotka kestävät aikaa niin laadun kuin designin osalta. Materiaaleiksi valikoitui näyttävät, mutta äärimmäisen mukavat ja kauniisti istuvat kankaat. 

Myös brändi-identiteetti haluttiin uudistaa vastaamaan uudistunutta mallistoa ja ajattelutapaa. Nimi BOZLA juontaa juurensa sanoista “boss lady”, ja siihen päädyttiin useiden eri kirjoitusasujen joukosta (Bosla, Bossla, Bocla).

Kolmen erilaisen malliston alta löytyy tuotteet niin treeniin, juhlaan kuin vapaa-aikaan. Kaikkia näitä mallistoja yhdistää mukavat ja kestävät materiaalit sekä tuotteiden helppo yhdisteltävyys keskenään. 

Heidi haluaa BOZLAn mallistojen kautta vaikuttaa kulutustottumuksiin ja kestävän vaatekaapin rakentamiseen. Valittu tie ei ole suinkaan helppo näin kovasti kilpaillulla alalla. Aina on tarjolla ne edullisemmat ratkaisut, jotka ovat tuotettu epäeettisesti ekologisuudesta piittaamatta. Heidi kuitenkin uskoo, että valittua polkua uutterasti eteenpäin kulkemalla ja ajatusmaailmojen pikkuhiljaa muuttuessa yhä useampi kääntyy BOZLAn kaltaisten brändien pariin. 

Lähde jatkamaan kanssamme BOZLAn tarinaa ja tilaa verkkokaupastamme uudet lempivaatteet, jotka säilyvät suosikkeina vuodesta toiseen.