Terveiset pääsuunnittelijalta
intohimona kestävä tyyli

Jo 5. luokalla päätin, että isona minusta tulee vaatesuunnittelija ja yrittäjä. Aloitin urani tekemällä näyttäviä ja äärimmäisen funktionaalisia vaatteita kilpaurheilijoille Pinkkiheidi -nimellä ja tämä tausta näkyy Bozlan mallistossa edelleen.

Bozlan mallistojen kaavoitus on hiottu vuosikymmenen kokemuksella vaativista kisapuvuista, jonka ansiosta kaikki vaatteet ovat todella hyvin istuvia, mukavia ja kestävät vuosia.

Suunnitteluun ja tyyliin saan vaikutteita matkustamalla ympäri maailman haistelemassa eri kulttuurien tuulia, joka tuo vaatteisiin kansainvälistä ilmettä.

Tervetuloa mukaan matkalle!

Terkuin, Heidi Parkkinen

TYYLIKÄS

Kaikki BOZLA vaatteet ovat suunniteltu kestämään aikaa ja siksi mallistosta suuri osa on pysyvästi valikoimissa olevia tulevaisuuden design-klassikoita, joista löytyy kaikki mitä vaatekaappiisi tarvitset. Osa mallistosta on sesongin mukaan muuttuvia, näyttäviä kausituotteita, joilla voit korostaa omaa tyyliäsi.

MONIKÄYTTÖINEN

Kaikki BOZLA vaatteet ovat suunniteltu sopimaan yhteen nyt ja tulevaisuudessa. Voit rakentaa vaatekaappisi perustan klassikoista ja yhdistää niitä tilaisuuden mukaan kauden sesonkituotteisiin niin, että voit luoda juuri omaa tyyliäsi edustavan asukokonaisuuden kaikkiin tilaisuuksiin.

KESTÄVÄ

BOZLA vaatteet suunnitellaan pitkäkestoisuus silmällä pitäen sekä tyylin että laadun osalta. Tuotteet eivät rispaannu, repeä, haalistu tai rypisty, vaan kestävät vuosia edustavana ja kauniina. Voit luottaa, että 4 vuotta sitten pikkujouluissa pitämäsi cocktail-mekko on edelleen edustava.

Design from Finland - suunniteltu suomessa
Suunniteltu Suomessa

Kaikki BOZLA tuotteet ovat kotimaisten suunnittelijoiden käsialaa. Teemme yhteistyötä useiden kotimaisten suunnittelijoiden kanssa ja pyrimme antamaan nuorille tulevaisuuden suunnittelijalupauksille mahdollisuuksia nousta esille.

Avainlippu - valmistettu Suomessa
Valmistettu Suomessa

Kansainvälisestä tyylistään huolimatta BOZLA on 100% kotimainen vaatemerkki, jonka kotipaikka on Jyväskylässä, vanhassa Naulatehtaassa upean Vaajakosken rannalla. Tuotteet valmistetaan BOZLAn omassa tehtaassa, oman henkilökunnan voimin.

BOZLAn tarina

"Jo 5. luokalla Heidi stailasi vaatteensa uniikeiksi ja päätti, että hänestä tulee vielä muotisuunnittelija."

Vastuullisuus ja ympäristö

Materiaalit, tuotanto ja ympäristö

Tuotteiden suunnittelussa on huomioitu koko niiden elinkaaren ympäristövaikutukset niin, että negatiivinen vaikutus ympäristöön on mahdollisimman pieni. Suunnittelussa on huomioitu kaikki materiaalikuitujen alkutuotannosta kangasvalmistuksen ja värjäyksen kautta valmiiden tuotteiden uusiokäyttöön ja kierrätettävyyteen.

Mallistojen ja tuotteiden suunnittelussa pyritään luomaan mahdollimman monikäyttöisiä, mukavia ja kestäviä tuotteita. Tavoitteena että kerran valmistettu tuote sopii erilaisiin käyttötilanteisiin ja säilyy hyvänä ja käyttökelpoisena mahdollisimman kauan. Mitä useammin tuote pääsee elinkaarensa aikana käyttöön, sitä pienemmät materiaaleihin, valmistukseen ja logistiikkaan liittyvät ympäristövaikutukset per käyttökerta ovat.

Aina kun mahdollista, käytämme luonnollisia tai kierrätettyjä materiaaleja kuten Bambua tai eettisesti tuotettua puuvillaa. Niiltä osin kun kierrätetyt tai luonnonmateriaalit eivät sovellu käyttötarkoituksiin, käytämme EU:ssa eettisesti valmistettuja, myrkyttömiä materiaaleja.

Vaatteiden elinkaaren aikaisista ympäristövaikutuksista jopa 20% syntyy kankaan valmistuksen, värjäyksen ja pesun yhteydessä.

Bozlan käyttämillä kankailla on OEKO-TEX®-sertifiointi, joka tarkoittaa, että se on täysin vapaa haitallisista kemikaaleista. Kaikki kankaan valmistukseen vaikuttavat tekijät otetaan huomioon, kuten käytetyt värit, kudottaessa käytetyt kuidut, sekä mahdolliset painokuviot ja tarvikkeet.

Tekstiiliteollisuudessa sesonkien aikana myymättä jääneet vaatteet joko kierrätetään (kierrätyskin kuluttaa energiaa) tai pahimmassa tapauksessa ne päätyvät kaatopaikalle.

Oman tehtaamme ansiosta voimme valmistaa tuotteita tarpeen mukaan pienissä erissä, joilloin tuotehävikkiä ei muodostu lainkaan. Mallistojen suunnittelussa pyrimme tuotteiden pitkäikäisyyteen, jolloin tuotteet eivät myöskään vanhene.

Bozlan tuotteiden valmistuksessa hyödynnetään uusinta tietokoneohjattua laserteknologiaa leikkuujätteiden ja ylijäämän minimoimiseksi. Suuremmista ylijäämäpalasista valmistamme pientuotteita ja pienemmät tilkut lahjoitamme askartelukäyttöön paikallisille kouluille ja päiväkodeille.

Globaalisti materiaalien ja valmiiden tuotteiden kuljettaminen synnyttää 7,6% tuotteiden päästöistä ja kustannuksista ja keskimäärin T-Paita matkustaa 14 000km ennen päätymistään loppukäyttäjälle. Bozla valmistaa tuotteet Suomessa pienissä tuotantoerissä, jolloin niitä ei tarvitse kuljettaa ja varastoida ympäri maapallon. Bozla hyödyntää kuljetuksissa päästökompensoituja kuljetusyhtiöitä joiden tavoitteena on nollapäästöt vuoteen 2030 mennessä.

Vastuullisuus ja yhteiskunta

Kaikki Bozlan tuotteet ja niiden raaka-aineet valmistetaan eettisesti ja kestävän kehityksen periaatteita noudattaen. Pyrimme minimoimaan negatiiviset ympäristövaikutukset ja luomaan samalla hyvää ympäristöömme.

Bozlan tuotteet valmistetaan Suomessa, omalla tehtaallamme, Jyväskylän Vaajakoskella. Kaikki tuotannon vaiheet suunnittelusta tuotteiden viimeistelyyn tehdään oman henkilökuntamme toimesta ja henkilökuntamme hyvinvointi on meille ensiarvoisen tärkeää. 

Normaalisti muotialalla vain noin 0,6% tuotteen hinnasta ohjautuu valmistuksesta vastaavalle henkilöstölle, mutta Bozlalla osuus on yli 10%, jolla työllistetään Suomalaisia tekstiilituotannon ammattilaisia. 

Uskomme että henkilöstön hyvinvointi näkyy suoraan lopputuotteen laadussa. Tarjoamme henkilökunnallemme erinomaiset terveydenhoidon edut, kilpailukykyisen palkkatason ja mukavat työolosuhteet.

Kun epäonnistumme, myönnämme sen, opimme siitä ja kasvamme oppimamme avulla. Emme koskaan lakkaa kehittymästä.

Arvostamme suuresti omaa, asiakkaidemme ja kumppaneidemme ammattitaitoa. Kannustamme toisiamme olemaan parempia siinä mitä teemme.

Emme hyväksy kiusaamista, väärinkäytöksiä, häirintää tai minkäänlaista syrjintää perustuen esimerkiksi rotuun, uskontoon, kulttuuriin, vartalon muotoon, ikään, sukupuoleen tai seksuaaliseen suuntautumiseen.

Emme nolaa toisiamme tai ketään muuta. Ei ole olemassa tyhmää kysymystä. Kysymykset auttavat oppimaan.

Tarjoamme ohjausta ja apua rakentavalla tavalla, jotta jokainen voi menestyä parhaalla mahdollisella tavalla.

Emme tee yhteistyötä kenenkään kanssa, joka harjoittaa mitään laitonta tai epäeettistä toimintaa rahanpesusta ihmiskauppaan.

Olemme tiimi, joka arvostaa hyviä nauruja ja avointa, rehellistä viestintää - tekemättä kenenkään olosta epämukavaa.

Meillä on nollaperseilypolitiikka tiimiämme, asiakkaitamme, yhteistyökumppaneitamme ja muita sidosryhmiä kohtaan.